Omgivningar

Medelhavet och Antibes ligger tolv kilometer bort. Det går lätt och snabbt att komma till Rivierans många lockande badorter från Biots järnvägsstation.

Bara ett par mil in från kusten reser sig alperna med sina fascinerande utflyktsmål, vandringsleder och närbelägna skidorter. Ja, hela Provence ligger inom räckhåll för den som väljer Val d´Azur och det betyder att de flesta önskemål om sysselsättning kan tillfredställas.

Medeltidsstaden Valbonne, som också omfattar Sophia Antipolis, Frankrikes Silicon Valley, ligger bara tre kilometer från Val d´Azur. Det är en till ytan stor kommun med ett mycket gammalt och trivsamt centrum, Valbonne Village.

Runt det månghundraåriga arkadtorget finns restauranger och små affärer. Varje fredagförmiddag är det marknad och de trånga gatorna fylls av stånd med allsköns varor. Första söndagen i varje månad förvandlas gränderna till en antik- och loppmarknad.

Vid den stora parkeringsplatsen ligger posten men också delikatessaffärer, pappershandel med internationella tidningar, apotek, kemtvätt och stans bästa bageri/konditori, som öppnar kl. 06.00 på mornarna.

I stadshuset ligger turistinformationen, där god information om vad som händer i området, finns att hämta.

Klicka på bilderna om ni vill se dem i större format!

Galleri 1 – Valbonne

Galleri 2 – Nära omgivningar

Galleri 3 – Antibes

Galleri 4 – Nice